Στέγη για το ΚΕΠ, προς αναζήτηση για άλλες υπηρεσίες

KEP

KEPΣτο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου μεταφέρθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ιωαννιτών. Το κτίριο παραχώρησε δωρεάν και για το διάστημα του ενός έτους η Εθνική Τράπεζα.

Έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν από τους ελάχιστους που δεν λειτουργούσαν ΚΕΠ όταν η πολιτεία χρηματοδοτούσε και στελέχωνε τέτοιες δομές, αποκτά μία πολύ σημαντική δομή, από τις πιο αποτελεσματικές για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Τις νέες εγκαταστάσεις του ΚΕΠ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ο οποίος συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Νίκο Παπαδιαμάντη.

Ο δήμαρχος εξήρε το έργο των υπαλλήλων και έκανε γνωστό ότι στους σχεδιασμούς του Δήμου είναι και η απογευματινή λειτουργία του ΚΕΠ.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο Δήμος Ιωαννιτών απέκτησε το δικό του ΚΕΠ και παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες. Τα ΚΕΠ ήταν μία σπουδαία ιδέα του Σταύρου Μπένου και η λειτουργία τους αποδεικνύεται πολύ πετυχημένη.

Το νέο κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ευχαριστούμε την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την παραχώρηση», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του ΚΕΠ λειτουργούν στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου όπου οι πολίτες εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση χωρίς να χρειαστεί να μετακινούνται στην πόλη.

«Πάμε καλά, εξυπηρετούμε τον κόσμο, όμως δεν παύει να έχουμε ανάγκη από προσωπικό και κυρίως εξειδικευμένο», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος στις δηλώσεις του.

ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ

Το κτιριακό δεν παύει να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για το Δήμο Ιωαννιτών. Οι περισσότερες υπηρεσίες βρίσκονται σε μισθωμένα κτίρια, ορισμένα εκ των οποίων είναι άκρως ακατάλληλα, ενώ το γεγονός ότι βρίσκονται διάσπαρτες, δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργιών.

Η συμφωνία για τη μίσθωση νέου κτιρίου, όπως είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να μεταφερθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες, δεν μπορεί να προχωρήσει μετά την άρνηση της εταιρίας που το διαχειρίζεται.

«Η εταιρία εξέφρασε τη δυσφορία της για διάφορα σχόλια που έγιναν, εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου, περί δήθεν παρασκηνίου στη μίσθωση και αρνείται πλέον να το παραχωρήσει» σημείωσε ο Δήμαρχος και έκανε γνωστό πως η εναλλακτική λύση που εξετάζεται είναι η μεταφορά των υπηρεσιών στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα η ΔΕΥΑΙ, καθώς όλη η επιχείρηση –πλην των ταμείων στην οδό Ελ. Βενιζέλου- μεταφέρονται στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Παμβώτιδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ