Στέγη δημιουργίας για πενήντα παιδιά

Μια στέγη δημιουργίας και απασχόλησης για 50 παιδιά έχει δημιουργήσει ο Δήμος Αρταίων στην Ανέζα, καθώς λειτουργεί με επιτυχία για δεύτερη χρονιά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Το Κέντρο φιλοξενεί 50 παιδιά, η συμμετοχή των οποίων επιδοτείται από το ΕΣΠΑ. Διαθέτει 9 άτομα προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (δάσκαλοι, γυμναστές, ψυχολόγοι, βοηθητικό προσωπικό κ.α.), στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Ανέζας και λειτουργεί μετά τις 2 το μεσημέρι, καθημερινά, σε δύο βάρδιες.

Συνολικά στο Δήμο Αρταίων λειτουργούν ακόμη τρία ΚΔΑΠ, σε Τρίγωνο (7ο Δημοτικό Σχολείο), στο 4ο και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, με συνολική δυναμικότητα περίπου 250 παιδιά.

«Στόχος του Δήμου Αρταίων είναι να υπάρχει τουλάχιστον από ένα ΚΔΑΠ σε κάθε έδρα Δημοτικής Ενότητας, καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος του Δήμου και τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Στον προγραμματισμό μας είναι η δημιουργία δυο ακόμη ΚΔΑΠ του χρόνου σε Δ.Ε. Φιλοθέης και Δ.Ε. Ξηροβουνίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ