Στέφος εναντίον Μπέγκα για την λίμνη..

Την άμεση και κάθετη διαφωνία του βουλευτή Γιάννη Στέφου προκαλεί η πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων για την αλλαγή χαρακτηρισμού στις περιοχές Κοσμηράς και Ασβεστοχωρίου, στο πλαίσιο του Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης.

Ο δήμος, όπως διατυπώθηκε δημόσια τις τελευταίες ημέρες από τον Θωμά Μπέγκα, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ζώνη πρέπει να διέπεται από λιγότερες απαγορεύσεις ώστε να μην παρεμποδίζεται η ίδρυση και η εγκατάσταση νέων παραγωγικών μονάδων αλλά και η επέκταση υπαρχόντων.

Σήμερα η περιοχή είναι ενταγμένη στη δεύτερη ζώνη προστασίας. Ο δήμος θεωρεί ότι η απαγόρευση δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι δεν μπορεί ολόκληρο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων να μετατραπεί σε ένα απέραντο πτηνοτροφείο…

Με την πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών και του δημάρχου διαφώνησε κάθετα ο βουλευτής Γιάννης Στέφος, ο οποίος φέρεται να είναι και έντονα ενοχλημένος.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ITV και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων δεν παρέλειψε να πάρει ξεκάθαρη θέση.

«Ο κ. Μπέγκας βάζει θέμα για τις περιοχές αυτές, αλλά εμείς εκεί πίνουμε νερό» είπε με νόημα συμπληρώνοντας ότι αρκετά χωριά υδροδοτούνται από πηγές στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Κάποιες δραστηριότητες δεν μπορούν να γίνουν στην περιοχή αυτή και δεν μπορώ να συμφωνήσω με την θέση του Δήμου», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Στέφος.

Συμπλήρωσε δε ότι τόσο από την πλευρά της δημοτικής αρχής όσο και από την κ. Καλογιάννη εκφράστηκαν ενστάσεις για το ΠΔ της λίμνης, χωρίς όμως να κατατεθούν προτάσεις.

Το τελευταίο εξάλλου είναι και το πιο σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ