Σταύρος Νικολόπουλος και Άννα Μπατιστάτου στη διεκδίκηση της Πρυτανείας!

panepisthmio pritanis

Σταύρος Νικολόπουλος και Άννα Μπατιστάτου.. Δύο υποψήφιοι για την θέση του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε μία εκλογική διαδικασία που δοκιμάζεται για πρώτη φορά καθώς θα μετέχουν σε αυτή μόλις έντεκα!!

Τα έντεκα μέλη, εσωτερικά και εξωτερικά, που έχουν αναδειχθεί στο πρώτο Συμβούλιο Διοίκησης.

Οι δύο υποψήφιοι έχουν καταθέσει και  τους προτεινόμενους αντιπρυτάνεις που δεν μπαίνουν σε διαδικασία ψηφοφορίας.

Ο Πρύτανης που θα αναδειχθεί θα έχει αυτόματα μαζί του και τους αντιπρυτάνεις που έχει προτείνει.

Ο Σταύρος Νικολόπουλος στο σχήμα του έχει τον Παναγιώτη Κόκκα από το Φυσικό, τον Πέτρο Μαραγκό από το ΒΕΤ, τον Μηνά Πασχόπουλο από την Ιατρική και τον Κωνσταντίνο Σκομπρίδη από το Χημικό.

Η Άννα Μπατιστάτου έχει στο σχήμα της την Παναγιώτη Καντή από το Φυσικό, τον Γιάννη Λεονάρδο από το ΒΕΤ, τον Θεόδωρο Ματίκα από το Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και τον Ξενοφώντα Μπήτσικα από το Επιστημών της Τέχνης.

Ο Σταύρος Νικολόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζει και το όραμά του για το Πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση

Οι εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ολοκληρώθηκαν με εντυπωσιακά υψηλή συμμετοχή, γεγονός που συνιστά αδιάψευστη μαρτυρία του ενδιαφέροντος της ακαδημαϊκής κοινότητας για το μέλλον του Πανεπιστημίου μας.

Τα χρονίζοντα προβλήματα της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης, η διαχρονική αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία αλλά κυρίως η απαίτηση όλων των ακαδημαϊκών φορέων που στηρίζουν το Πανεπιστήμιο για υπέρβαση και δυναμική ώθηση στο μέλλον καθιστούν προϋπόθεση τη διατύπωση μιας συνεκτικής, πειστικής, και κυρίως συνθετικής και συνεργατικής απάντησης σε όλα όσα πρόκειται να ανακύψουν.

Η τρέχουσα κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε, επιτάσσει, προσπερνώντας προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες, την ανάγκη σύμπραξης για τη συγκρότηση και υλοποίηση μιας νέας πρότασης, η οποία θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της σύνθεσης, της συνεργασίας και του κοινού οράματος για την πορεία του Πανεπιστημίου μας κατά τον 21ο αιώνα.

Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, με εγνωσμένη ενασχόληση με την επιστημονική έρευνα και τη διδασκαλία έχοντας παράλληλα μακρόχρονη διοικητική εμπειρία, καλούμε τα νέα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, να συμπράξουν στην οικοδόμηση του στρατηγικού πλαισίου μετάβασης σε μια νέα εποχή, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης και ουσιαστικής εξωστρέφειας. Οραματιζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο καινοτομίας που θα ακτινοβολεί στη χώρα και την Ευρώπη, ένα ακαδημαϊκό Ίδρυμα το οποίο θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας και ποιότητας σε παιδαγωγικό και ερευνητικό επίπεδο.

Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, επωμιζόμενα την ιστορική ευθύνη που τους ανήκει, θα πρέπει να επιλέξουν τη βέλτιστη λύση, ώστε να συνδιαμορφώσουμε το τοπίο που θα επιτρέπει στην ακαδημαϊκή κοινότητα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Σε ένα Πανεπιστήμιο εγκλωβισμένο σε νοοτροπίες του παρελθόντος προτάσσουμε Πρόσωπα Ευθύνης. Δεσμευόμαστε να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με εμπειρία και σθένος, αλλά και με διάθεση αλλαγής και ανανέωσης, ώστε να προσφέρουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο πανέτοιμο να αντιμετωπίσει και να εκμεταλλευτεί προς όφελός του τις προκλήσεις του μέλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ