Σταύρος Γκίνης, Σόνια Τζενίνι… Η πρωτιά, οι δυσκολίες, οι στόχοι

gkinis sonia

gkinis sonia

Ο Σταύρος Γκίνης, πρώτος στον Μπιζάνιο δρόμο, είναι γέννημα θρέμμα του ΑΓΣΙ Ιωαννίνων. Ένας πραγματικός μαχητής, ο οποίος έχει στόχο την διάκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου.

Είναι στο στίβο από την πρώτη τάξη του γυμνασίου.. Φοιτητής σήμερα, σπουδάζει στην Πάτρα. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να προπονείται σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που άφησε στα Γιάννινα.

Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος για την πρώτη θέση που κατέκτησε στον Μπιζάνιο δρόμο και απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΑΓΣΙ.. «Ήταν ένας ωραίος αγώνας, ο οποίος είναι τις δυσκολίες του. Για μένα ήταν ένα τεστ εν όψει του πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου» σημειώνει και τονίζει ότι εκεί ο στόχος του είναι να τερματίσει στην οκτάδα.

Ο Σταύρος Γκίνης είναι αθλητής υψηλού επιπέδου. Και αξία το γεγονός ότι τονίζει με έμφαση ότι οι δυσκολίες για ένα παιδί στην επαρχία που θέλει να ασχοληθεί με τον στίβο, είναι πολλές. Ακόμη περισσότερες είναι στα Γιάννινα. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο. Αφενός ο καιρός και οι συνεχείς βροχοπτώσεις κι αφετέρου η κατάσταση στο γήπεδο. «Το γήπεδο θα πρέπει να φτιαχτεί όσο το δυνατό γρηγορότερα», τονίζει.

Στο Μπιζάνιο δρόμο έτρεξε και τερμάτισε και ο αδερφός του. Και είναι διπλά χαρούμενος, αφού το τρέξιμο είναι κάτι σαν οικογενειακή υπόθεση!

gkinis aderfia

Από το Άργος Ορεστικό ήρθε για να συμμετάσχει στον Μπιζάνιο η Σόνια Τζενίνι. Και ήταν η δεύτερη φορά. Αυτό το διάστημα αγωνίζεται ώστε να πιάσει το όριο για τον μαραθώνιο. Και η διαδρομή που έκανε σήμερα, αποτέλεσε για την ίδια μια καλή προπόνηση.

«Ο αγώνας είχε δυσκολίες λόγω της βροχής, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ» σημειώνει και εύχεται να είναι και του χρόνου παρούσα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους πρώτους.. Όπως αξίζουν σε όλους τους δρομείς, μικρούς και μεγάλους που έδωσαν το παρόν στον Μπιζάνιο, μια διαδρομή που συμβολίζει τον αγώνα για την ελευθερία των Ιωαννίνων.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ