Σταθμοί Μεταφόρτωσης, νέες προσπάθειες σύγκλισης των Δήμων

fodsa kalantzis

Μία νέα προσπάθεια επανεξέτασης της μελέτης και των όρων διαγωνισμού για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Δήμος Ιωαννιτών, ο μεγαλύτερος παραγωγός απορριμμάτων στην Ήπειρο, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους δήμους του Νομού Ιωαννίνων έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για την χρονική διάρκεια παραχώρησης των ΣΜΑ.

Η πρωτοβουλία τις τελευταίες ώρες έχει αναληφθεί από τον αντιπρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Θωμά Μπέγκα ο οποίος επικοινώνησε τόσο με εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών όσο και με άλλους δημάρχους του Νομού Ιωαννίνων, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Όλα αυτά συμβαίνουν δύο μόλις μέρες μετά την έγκριση της μελέτης και των όρων δημοπράτησης που προβλέπει την εκχώρηση των ΣΜΑ σε ιδιώτη για τα επόμενα δέκα χρόνια.

O Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε καλοδεχούμενη κάθε προσπάθεια της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου για επανεξέταση της μελέτης και των όρων του διαγωνισμού για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

«Οι εκπρόσωποί μας έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για διάλογο και σύγκλιση ώστε να υπάρξει συμφωνία και γιατί όχι μία ομόφωνη απόφαση. Το κάνουμε μακριά από κάθε είδους αντιπαράθεση ή προσωπικές αντιπαλότητες. Κάθε προσπάθεια λοιπόν προς την κατεύθυνση αυτή είναι καλοδεχούμενη. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να παγώσει την απόφαση που έλαβε και να συζητήσουμε όλοι μαζί όλες τις πτυχές του προβλήματος», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δημοτών και να αποφευχθούν υπέρογκες αυξήσεις μέσα σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Διευκρίνισε ότι η συζήτηση που γίνεται με τους εκπροσώπους των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων για την δημιουργία Φορέα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας αποσκοπεί σε αυτό ακριβώς: την μείωση του υψηλού κόστους.

«Το έχω τονίσει και το επαναλαμβάνω πως η πιθανή σύσταση ενός ΦΟΔΣΑ σε επίπεδο νομού δεν αποτελεί αυτοσκοπό ή καπρίτσιο. Εξετάζεται στη βάση μείωσης του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων» κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ