Σταθεροποιημένη η εικόνα της πανδημίας στα Γιάννινα

dimotiko dimarxos

Τις ευχές όλων των επικεφαλής και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για γρήγορη ανάρρωση έλαβε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Δήμαρχος ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό και νοσεί με ήπια συμπτώματα,  τους ευχαρίστησε όλους και αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας σημείωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή έχει σταθεροποιηθεί.

«Έχουμε περίπου 100 κρούσματα την ημέρα, περίπου 700 την εβδομάδα. Καταγράφεται μία μικρή αποσυμπίεση στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής και παράλληλα διαπιστώνεται αύξηση των εμβολιασμών. Ευελπιστούμε ότι θα οδηγηθούμε σε σταδιακή μείωση των κρουσμάτων ώστε να έχουμε καλές γιορτές» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Για τον θάνατο του παπά- Θανάση

Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων εξέφρασαν την λύπη τους για την απώλεια του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή, του παπά- Θανάση, μιας εμβληματικής προσωπικότητας με τεράστια κοινωνική προσφορά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά και από πρόταση του σώματος Δημήτρη Παπαγεωργίου αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για την απώλεια του παπά- Θανάση.

Άλλα θέματα

Με αφορμή θέματα που τέθηκαν στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος διευκρίνισε ότι οι εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας θα διακοπούν στα μέσα του μήνα και θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές ώστε να διευκολυνθεί η εορταστική κίνηση.

Σημειώνεται ότι το έργο στην Ανεξαρτησίας εντάσσεται στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου και πριν την έναρξή του υπήρξε διάλογος και συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας έκανε γνωστό ότι τη νέα χρονιά θα υπάρξει απευθείας χρηματοδότηση των αθλητικών συλλόγων της περιοχής μέσα από ανοιχτή διαδικασία και με ξεκάθαρα κριτήρια. Οι όροι και οι προϋποθέσεις θα συζητηθούν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ