Σταθερά ψηλά.. 30 κρούσματα στα Γιάννινα, 51 στην Ήπειρο

septemvrios koronoios

Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα όπου οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου που συνοδεύεται από το πιο αυστηρό πλαίσιο μέτρων. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ωστόσο δεν διαφαίνεται ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας.

Τα κρούσματα είναι σε σταθερά υψηλά επίπεδα ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται τόσο στις Μονάδες Λοιμωδών όσο και στις ΜΕΘ- Covid.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία γεωγραφικής κατανομής που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Ήπειρο έχουν επιβεβαιωθεί 51 νέα κρούσματα.

Η κατανομή αναλυτικά

Νομός Άρτας  8

Νομός Θεσπρωτίας  5

Νομός Ιωαννίνων 30

Νομός Πρέβεζας  8

Ο Νομός Θεσπρωτίας παραμένει στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ενώ ο Νομός Άρτας βρίσκεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς σημειώθηκε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου της τάξης του 25% περίπου.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών για το Νομό Άρτας έχει υποχωρήσει στο 4,43, για το Νομό Θεσπρωτίας είναι 4,71 για το Νομό Ιωαννίνων παραμένει στο υψηλό 21,29 και για το Νομό Πρέβεζας στο 5.

Τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού για το Νομό Άρτας είναι 11,79 για το Νομό Θεσπρωτίας 11,47 για το Νομό Ιωαννίνων 17,87 και για το Νομό Πρέβεζας στο 13,92.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ