Σταθερά χαμηλό το ιικό φορτίο στα λύματα των Ιωαννίνων

biologikos

Η πορεία αποκλιμάκωσης της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων αποτυπώνεται και στα εργαστηριακά αποτελέσματα από τις αναλύσεις που γίνονται στα λύματα της πόλης.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου μετέχει στο Εθνικό Δίκτυο και σε εβδομαδιαία βάση ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει αποτελέσματα και τις συγκριτικές τάσεις.

Έτσι και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τρίτης, την εβδομάδα 31 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα

24-30 Μαΐου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των επτά από τις έντεκα (7/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά πτωτικές μεταβολές κυμάνθηκαν από -50% στην Αλεξανδρούπολη έως -31% στο Βόλο και στη Λάρισα, ενώ σταθερό και σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στην Ξάνθη (+9%) και στα Ιωάννινα (-1%).

Αύξηση παρουσίασαν οι μετρήσεις του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Οι αυξήσεις αυτές δεν ερμηνεύτηκαν ποσοτικά επί του παρόντος λόγω των σχετικά χαμηλών φορτίων, αλλά θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση και περαιτέρω εκτίμηση μέσα στο επόμενο διάστημα. Στην Πάτρα δεν ήταν ανιχνεύσιμο το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Συγκεκριμένα για τα Ιωάννινα, την  τελευταία εβδομάδα, 31/5-6/6/2021 , στα Ιωάννινα, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερά χαμηλό (-1%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 24-30/5/21.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ