Στάσεις εργασίας στις Φυλακές Σταυρακίου

prisonΤα πολύ σοβαρά προβλήματα των Φυλακών Σταυρακίου αναδεικνύονται αυτή τη φορά μέσα από τις κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούν οι εργαζόμενοι.

Η αναγκαιότητα νέου σωφρονιστικού καταστήματος είναι πλέον επείγουσα ενώ για μία ακόμη φορά ο αριθμός των κρατουμένων ξεπερνά κατά πολύ αυτόν που μπορεί να φιλοξενηθεί.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμενοι για τα θέματα αυτά αλλά και για οικονομικά αιτήματα, αποφάσισαν να προχωρήσουν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου σε δύο 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν και γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, ενώ κανονικά θα γίνονται οι αποφυλακίσεις, οι προσαγωγές για την διασφάλιση χρόνου παράτασης της προφυλακίσεως και οι μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ