Στάση ευθύνης μετά το θετικό τεστ

gkamprelas

Θετικός στον COVID-19 είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου Δημήτρης Γκαμπρέλας, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Θεσπρωτία.

Χωρίς περιστροφές και με απόλυτη υπευθυνότητα ενημέρωσε ο ίδιος για την περιπέτεια της υγείας του μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook  ενώ από την στιγμή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα σταμάτησε την λειτουργία των επιχειρήσεών του και προχώρησε σε απολύμανση.

Στην ανάρτησή του σημειώνει ότι είναι υποχρέωσή του να ενημερώσει φίλους και πελάτες ότι είναι θετικός στον νέο ιό.

«Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αμέσως προχώρησα, σε συνεννόηση με την πολιτική προστασία και τον ΕΟΔΥ, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχοντας τηρήσει πλήρως τα σχετικά πρωτόκολλα και τους προβλεπόμενους κανόνες.

Πέραν του άμεσου ατομικού και οικογενειακού μου κύκλου, η ατομική μου ευθύνη διέπεται και από την αντίστοιχη επαγγελματική δεοντολογία.

Η ανάγκη προφύλαξης του ευρύτερου κοινού, συμπεριλαμβανόμενου και του προσωπικού μας, που εμπιστεύεται τις οικογενειακές μας επιχειρήσεις τόσα χρόνια είναι ένα εξισου σημαντικό και αναπόσπαστο δεδομένο της ζωής  μου και της οικογένειας μου.  Ως εκ τούτου έχω προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του και οι επιχειρήσεις του έχουν αναστείλει την λειτουργία τους αφού έγινε απολύμανση όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα.

Ο ίδιος, όπως κάνει γνωστό, βρίσκεται σε καραντίνα ενώ το προσωπικό των επιχειρήσεων και τα μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος θα κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

«Οφείλουμε να είμαστε παράδειγμα και στα εύκολα και στα δύσκολα» σημειώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος τονίζοντας ότι η εμπλοκή του με τα κοινά επιβάλλει την δημοσιοποίηση του γεγονότος.

Πρόκειται πραγματικά για μία υπεύθυνη στάση απέναντι στην κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ