Σταμπουλίδης: Tελειώνουν click away και click inside

agora ioannina epiruspost

Το τέλος του click away και του click inside έρχεται στις 14 Μαΐου. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, τόνισε ότι “δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15 του μήνα”.

“Οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα” πρόσθεσε. “Στο λιανεμπόριο τα μέτρα ήταν σκληρά και εφαρμόζονταν και δούλεψε η αγορά. Ήδη έχουμε πάρει την έγκριση της επιτροπής και αυξάνονται οι πελάτες στα μαγαζιά άνω των 500 τ.μ.” ανέφερε.

Συνολικά θα επανεξεταστούν τα SMS, εξήγησε, ενώ αναφορικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση. “Το τρίωρο δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Επί της ουσίας μπαίνουμε σε μια κανονικότητα. Οι περιορισμοί στους πελάτες θα μας συνοδεύουν πολύ καιρό. Συνολικά θα επανεξεταστούν τα sms, η κυβέρνηση και οι ειδικοί θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουμε ως έχουμε ή θα κάνουμε βελτιώσεις ή θα αρθούν τελείως. Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό 10ήμερο” υπογράμμισε.

Διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά και εντοπίζονται λίγες παραβάσεις. “Σε σύνολο 7.000 ελέγχων διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μάσκας κυρίως από πελάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής” είπε για την εστίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ