Σταματά τις ημερήσιες ενημερώσεις ο ΕΟΔΥ

eodi monada test

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε πως η έκθεση για τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους από την covid-19 σταματά να είναι καθημερινή και γίνεται εβδομαδιαία.

Η αρχή θα γίνει στις 8 Ιουλίου και η ενημέρωση θα παρουσιάζει κάθε Παρασκευή όλα τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί έως και τις εννέα το πρωί της προηγούμενης ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή, καθώς στη φάση που βρίσκεται ο ιός θεωρείται χρήσιμο να αποσυνδεθούν τα κρούσματα από την πορεία της πανδημίας, θεωρώντας ότι οι σκληροί δείκτες είναι αυτοί που καθορίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Παρασκευή 08/07/2022, ο ΕΟΔΥ θα κοινοποιεί έκθεση, με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση, ήτοι κάθε Παρασκευή.

Η έκθεση θα αφορά στα δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9:00 το πρωί της προηγούμενης ημέρας.

Στην εβδομαδιαία έκθεση θα περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα του νοσήματος από την αρχή της πανδημίας (αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων), καθώς και τα δεδομένα της επιτήρησης λυμάτων και της γονιδιωματικής επιτήρησης.

Σε περίπτωση σημαντικών αλλαγών στην επιδημιολογία του νοσήματος θα υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις από τον ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ