Στα Τίρανα ο Νίκος Δένδιας για διευρυμένες συνομιλίες

dendias rama

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, επίσκεψη στην Αλβανία (Τίρανα), όπου θα συναντήσει την Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Olta Xhaçka.

Oι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και, στη συνέχεια, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Υπουργού Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στην πορεία των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, σε τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Κατά την παραμονή του στα Τίρανα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο, καθώς και το Αλβανοαμερικανικό σχολείο «Πρωταγωνιστές», το οποίο λειτουργεί υπό το ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2020 και τον Μάιο του 2022, ενώ η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Olta Xhaçka, επισκέφθηκε την Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ