Στα θρανία οι αυτοδιοικητικοί-Διημερίδα της ΚΕΔΕ

kede sinedrio

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικούς θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ όπως πράττει συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτού του επιμορφωτικού προγράμματος θα διοργανωθούν έξι περιφερειακές διημερίδες, κατά τη διάρκεια των οποίων ειδικοί επιστήμονες, στελέχη της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, αλλά  και στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών,  Ενέργειας και  Περιβάλλοντος θα παρουσιάσουν ζητήματα που αφορούν στο ρόλο και τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας στις σημερινές συνθήκες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου σε δήλωσή του τονίζει: «Συγχαίρω θερμά εκ μέρους της ΚΕΔΕ  όλους τους συναδέλφους μου για την εκλογή τους στο αξίωμα του δημάρχου και τους εύχομαι καλή δύναμη και δημιουργικό έργο.

Η ΚΕΔΕ αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία που αποκομίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, συνεχίζουμε τη διοργάνωση των διημερίδων επιμόρφωσης ειδικά για τους νεοεκλεγμένους δημάρχους που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές.

Πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποβεί χρήσιμη γιατί η σύγχρονη και ισχυρή Αυτοδιοίκηση θέλει σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων, και απαιτεί γνώση και ετοιμότητα για την επίλυσή τους.

Και με αυτό το στοχευμένο θεματικά πρόγραμμα επιμόρφωσης, αυτό ακριβώς επιδιώκουμε. Να συμβάλλουμε δηλαδή, έτσι ώστε οι νεοεκλεγμένοι  δήμαρχοι να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες και προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, αλλά και να υπηρετήσουν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τις ανάγκες των δήμων και τις προτεραιότητες των τοπικών μας κοινωνιών.

Πεποίθηση της ΚΕΔΕ είναι ότι η συμμετοχή όλων των αιρετών θα συμβάλλει στο καλύτερο αποτέλεσμα και στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που όλοι υπηρετούμε».

Η διημερίδα για τους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα.

Τα θέματα που θα παρουσιασθούν στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού αφορούν στα εξής:

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Διοικητικό Σύστημα της χώρας

Το Σύστημα Διακυβέρνησης

Καταστατική θέση Αιρετών

Οι 100 πρώτες ημέρες της Δημοτικής Αρχής

Οικονομικά των ΟΤΑ – Οικονομική Διοίκηση και Δημοσιονομική Διαχείριση

Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου

Ηγεσία και Management στους ΟΤΑ

Χρηματοδοτικά εργαλεία περιόδου 2023-2028

Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ – Εφαρμογή ν. 5056/2023

Οργάνωση ΟΤΑ – Προσαρμογή Ο.Ε.Υ. Δήμων

Ανθρώπινο Δυναμικό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κλιματική Αλλαγή και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων

Επικοινωνιακή Πολιτική και Διακυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ