Στα Πράμαντα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

siriza pramanta

Τα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, αποτελούμενο από τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και πρώην βουλευτή Ιωάννη Στέφο, τα μέλη της Ν.Ε. του κόμματος Ελένη Κολοκούρη, Νικόλαο Καρατζένη, Λίλα Σουλελέ, και Σπύρο Ντάνη, τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών Γιώργο Ζάψα και το γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ιωαννίνων Γιάννο Πετρόγιαννη, προκειμένου να παρευρεθούν σε εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της οργάνωσης μελών. Β. Τζουμέρκων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και του συντονιστή της ΝίκουΚαρατζένη.

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Β. Τζουμέρκων, συμμετείχαν αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελεύθεροι επαγγελματίες και δημότες του Δήμου Β. Τζουμέρκων, με σκοπό να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής, που αφορούν κυρίως στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής και τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που έχουν δημιουργηθεί για τους κατοίκους.

Οι Δημότες του Δήμου Β. Τζουμέρκων τόνισαν ότι, παρά τις όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις, το συγκεκριμένο επαρχιακό δίκτυο δυσχεραίνει ιδιαίτερα τις μετακινήσεις προς και από τα χωριά του Δήμου και εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων, ενώ σημαντικά είναι και τα προβλήματα οδικής προσβασιμότητας, ιδιαίτερα για τα μεγάλα λεωφορεία, στους αναπτυσσόμενους οικισμούς των Καλλαρυτών και του Συρράκου, γι’ αυτό, τονίστηκε η αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός νέου δρόμου, προκειμένου η σύνδεση της περιοχής με τα Ιωάννινα να είναι σύντομη, ασφαλής και χωρίς κινδύνους για τους οδηγούς. Όπως αναφέρθηκε, αυτό όχι μόνο θα έδινε τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη τουτουρισμού σε ολόκληρο το Δήμο, αλλά θα έδινε και μεγάλο κίνητρο στους υπάρχοντες μόνιμους κατοίκους να παραμείνουν στην περιοχή.

Ταυτόχρονα με τα ζητήματα του οδικού δικτύου οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής αναφέρθηκαν και στην αναγκαιότητα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της κτηνοτροφίας,  προκειμένου να είναι σε θέση να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα και στην διασφάλιση λειτουργίας των σχολείων του Δήμου, γεγονός απαραίτητο, προκειμένου να είναι σε θέση οι οικογένειες με ανήλικα τέκνα να μπορούν να μείνουν στην περιοχή, δίχως να στερούν από τα παιδιά τους τη δυνατότητα αξιοπρεπούς μόρφωσης.

Η Μερόπη Τζούφη, αφού έκανε μια αναφορά σε όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, όπως το Πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο έδωσε τη δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης των Δήμων από το κράτος, με έμφαση στη στήριξη των μικρών και ορεινών Δήμων, την έγκριση ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, τη δημιουργία κλιμακίου πυροσβεστικής στα Πράμαντα, αλλά και τη στήριξη των σχολείων του Δήμου, δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα συνεχίσει μα στηρίζει με κάθε τρόπο τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας ως συμβολικού σημαντικού έργου συνεργασίας της επίσημης πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, των επιστημόνων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Τέλος, επισήμανε την ανεπάρκεια υποδομών, εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση «ατυχημάτων» στο βουνό που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, που επέλεξε να έρθει και να δραστηριοποιείται με την οικογένεια του στον τόπο αυτό, εκφράζοντας τη μεγάλη λύπη της.

Ο Γιάννης Στέφος επεσήμανε ότι, με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε ο δρόμος για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Βόρεια Τζουμέρκα, έργο που ήδη υλοποιείται, ενώ αναφέρθηκε στην ίδρυση το 2016 του Κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με απόφαση της τότε ηγεσίας του ΥΠΕΘ, όπως και στις προσπάθειες που έγιναν για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την στήριξη των κατοίκων σε θέματα της καθημερινότητάς τους.

Ο Γιώργος Ζάψας, από τη μεριά του, προέβη σε μια περιγραφή σχετικά με τα ζητήματα αναβάθμισης του οδικού δικτύου και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στον προγραμματισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και στην ελλιπή ενημέρωση που υπάρχει γενικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την εξέλιξη των έργων που επίκεινται.

Ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές έκανε μια αναφορά σε όσα έχουν γίνει ως τώρα από τη μεριά του Δήμου όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, αλλά και στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την εν γένει στήριξη των κατοίκων της περιοχής, όπως και για την ανάγκη ενός νέου  παραγωγικού και ενεργειακού προτύπου συμβατού με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δεσμευτήκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα αγωνιστεί από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και όταν γίνει κυβέρνηση, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Συντονιστής της ΟΜ Β. Τζουμέρκων Νίκος Καρατζένης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τόνισε την αναγκαιότητα να διοργανωθούν και άλλου τύπου τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων, προκειμένου να δρομολογηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες για την επίλυσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ