Στα Πράμαντα η Υφυπουργός Παιδείας

Τα Πράμαντα, έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, επισκέφθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής.

Οι γονείς των μαθητών έθεσαν στην Υφυπουργό Παιδείας και την Περιφερειακή Διευθύντρια ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων της περιοχής, εστιάζοντας κυρίως στην έγκαιρη στελέχωση με διδακτικό προσωπικό, τόσο γενικής όσο και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως η θεσμοθέτηση του νέου συστήματος διορισμών 15.000 εκπαιδευτικών αποτελεί τη μοναδική λύση στο πρόβλημα στελέχωσης των σχολείων, τονίζοντας πως ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής εντός του 2019.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως η θεσμοθέτηση και υλοποίηση της Δίχρονης Προσχολικής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα λειτουργήσει καταλυτικά στον έγκαιρο εντοπισμό των μαθησιακών δυσκολιών, επιτρέποντας την πρώιμη παρέμβαση προς όφελος των μικρών μαθητών.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου αναφέρθηκε στην αγωνιώδη προσπάθεια ώστε να καλύπτονται όλα τα εκπαιδευτικά κενά εγκαίρως, με προτεραιότητα στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία της περιοχής. Επεσήμανε επίσης πως φέτος το Υπουργείο Παιδείας φρόντισε για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς με τοποθέτηση των εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, με προσλήψεις αναπληρωτών που ξεπέρασαν τις 15.700.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τη γιαννιώτισσα Υφυπουργό Παιδείας να επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας όλων των εκπαιδευτικών και επιστημονικών φορέων, του Υπουργείου Παιδείας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την ομαλή λειτουργία και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων έθεσε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου από το Γεφύρι της Πλάκας έως τα Πράμαντα, επιτρέποντας την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών. Επίσης, συζητήθηκε η αξιοποίηση της πρώην μαθητικής εστίας Πλαισίων, καθώς και η αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου του πρώην Γυμνασίου Καλεντζίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων των πλευρών να δρομολογηθούν λύσεις, μέσα από τις απαιτούμενες συνέργειες και παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση συνολικά της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μέσα από τη εύκολη προσβασιμότητα, την ανάπτυξη και την στήριξη της Πολιτείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ