Στα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ το Πέραμα

PERAMAΣε 37 ανέρχονται τα έργα τουρισμού στο ΕΣΠΑ 2007- 2013, συνολικού προϋπολογισμού 108,143 εκατ. ευρώ και τα οποία εκτείνονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η αποκατάσταση του συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα με την εγκεκριμένη δαπάνη να ανέρχεται στα 14,47 εκατ. ευρώ και να είναι η μεγαλύτερη που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ στον άξονα του τουρισμού.

Εξίσου μεγάλη είναι η δαπάνη και για το μουσείο ναυπηγικών ναυτικών τεχνών Αιγαίου στη Σάμο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Ξεχωρίζουν τα έργα για την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής του Περάματος Ιωαννίνων, το οικοτουριστικό πάρκο φαναρίου Ροδόπης, το πάρκο οικοανάπτυξης ιαματικών πηγών Καϊάφα, η ανάδειξη ανάπλαση των μονοπατιών γύρω από το μικρό θέατρο της Επιδαύρου αλλά και η λειτουργική και αθητική αναβάθμιση του ενετικού λιμένα στο Ρέθυμνο.

Τέλος, κονδύλι ύψους 1,74 εκατ. ευρώ προβλέπεται και για την μετρεκπαίδευση των εργαζομένων και εποχιακά ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ