Στα κάγκελα εργαζόμενοι και Δήμοι

DHMARXOI_SYNTAGMAΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να διαγράψει από τα Μητρώα Μισθοδοσίας δεκάδες υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά από έκτακτη συνεδρίαση, ενώ ήδη από προχθές είχε κηρύξει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σε πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα προχώρησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με αίτημα την άρση των ρυθμίσεων που θίγουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε η ΚΕΔΕ στο έκτακτο συνέδριό της, διαμαρτυρόμενη για τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πλήττει τη λειτουργία των δήμων και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της ως Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ ζητά άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Ζητά οικονομική στήριξη των δήμων των οποίων οι πόροι έχουν ήδη συρρικνωθεί κατά 60% και πρόκειται να συρρικνωθούν περαιτέρω.

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Επείγον έγγραφο στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με αφορμή τη διαγραφή υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Δήμαρχος διαμαρτύρεται έντονα για την ενέργεια αυτή, καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών, έγκαιρα και μέσα στα χρονικά πλαίσια που έθετε ο νόμος, είχε γνωστοποιήσει στο Υπουργείο, ότι δεν εμπίπτει κανένας υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας.

Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου διατύπωσαν εγγράφως τέσσερα ερωτήματα προς το Υπουργείο, με τα οποία ζητούσαν διευκρινίσεις, τα οποία δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς και είναι έξω από κάθε επιταγή του συντάγματος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να μην επιτραπεί η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνταγματικών διατάξεων από την εφαρμογή των διατάξεων για κατάργηση θέσεων και διαθεσιμότητα που περιέχονται στον Ν. 4093/2012 και στις συναφείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές Εγκυκλίους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ