Στα Γιάννινα το Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης

SPONDYLIKHΞεκινάει στα Ιωάννινα το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ) και το οποίο θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διακεκριμένων νευροχειρουργών και ορθοπαιδικών χειρουργών από Ελλάδα και εξωτερικό. Το συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2012 και θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Hotel du Lac.

Εφέτος το Συνέδριο παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς φέρνει σε επαφή Έλληνες και ξένους ομιλητές από τη Γαλλική και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης για να συζητήσουν από κοινού τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις της Σπονδυλικής Στήλης και πώς αυτές επηρεάζουν θετικά στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων όταν αυτές προκύπτουν μέσα στο χειρουργείο.

«Η εφαρμογή της λίστας ελέγχου ασφαλείας που έχει εκδοθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία (ΠΟΥ) το 2008 είναι μία αποτελεσματική μέθοδος για την ανίχνευση σφαλμάτων, την αποφυγή επιπλοκών και την αξιολόγηση της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης» επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΣΣ, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ και νευροχειρουργός κ. Ιωάννης Μάγρας.

Για πρώτη φορά στο Συνέδριο οι περιλήψεις των εργασιών παρουσιάζονται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ μεταξύ άλλων, την επιστημονική τους εμπειρία καταθέτουν περισσότεροι από 300 Έλληνες νευροχειρουργοί και ορθοπαιδικοί χειρουργοί, φυσίατροι και φυσικοθεραπευτές, ακτινολόγοι, καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα εξεταστεί μια σειρά από παθήσεις της ΣΣ (οσφυαλγία, οσφυϊκή σπονδύλωση, η νόσος του παρακείμενου διαστήματος, αυχενική μυελοπάθεια και κύφωση, θωρακική δισκοκήλη, κατάγματα θωρακοοσφυϊκής μοίρας της ΣΣ κ.α.), καταλήγοντας στη θεματική της φυσικής αποκατάστασης την τελευταία ημέρα.

Το Συνέδριο φέρει την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Ιωαννίνων που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό και υποστηρίζεται από την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες και κέντρα αποκατάστασης. Χρυσός χορηγός του Συνεδρίου: ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΝΥ ΕΠΕ, Αργυρός χορηγός: MEDTRONIC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ