Στα Γιάννινα το Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας

milionis

Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «Διαγνωστικοί Αλγόριθμοι και Σύγχρονες θεραπευτικές Προσεγγίσεις στη Παθολογία» διοργανώνουν η Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων  και η Ιατρική Εταιρεία Ιωαννίνων στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2021 στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο Du Lac).

Η πανδημία της COVID-19 κυριάρχησε παγκοσμίως και η διαχείριση της αποτέλεσε προτεραιότητα για τα συστήματα υγείας. Ωστόσο, είναι ευνόητο ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που αφορά τόσο τα ‘συνήθη’ όσο και ‘τα σπανιότερα’ νοσήματα και κλινικά σύνδρομα όχι μόνο δεν περιορίστηκε, αλλά αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της έγκαιρης πρόσβασης στις υπηρεσίας υγείας, της διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων και την εφαρμογή αποτελεσματικών θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Παθολογίας κ. Χ. Μηλιώνη το φετινό συνέδριο θα βασιστεί στη συστηματική διαγνωστική προσέγγιση και τις επικαιροποιημένες θεραπευτικές στρατηγικές με σημαντικό αριθμό επιστημόνων και ιατρών από διάφορα πανεπιστημιακά & νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας να επισκέπτονται την πόλη των Ιωαννίνων για την σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση που έχει καταστεί θεσμός στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων  και της Ιατρικής Εταιρείας Ιωαννίνων.

Στο διήμερο πρόγραμμα του συνεδρίου θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν ποικίλα γνωστικά πεδία, που καλύπτουν όλων το εύρος της Εσωτερικής Παθολογιίας και των Ειδικοτήτων της: Αιματολογία, Γαστρεντερολογία, Γενική Ιατρική, Ενδοκρινολογία, Εντατική Θεραπεία, Επείγουσα Ιατρική, Καρδιολογία, Λοιμωξιολογία, Νεφρολογία, Ογκολογία, Πνευμονολογία, Ρευματολογία από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως την εξειδικευμένη διαχείριση στην 3ηβάθμια φροντίδα.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος, επίσης, αφιερώνεται στην εκπαίδευση των  νέων Ιατρών της Εσωτερικής Παθολογίας και των Ειδικοτήτων με τη διοργάνωση Κλινικού φροντιστηρίου και τη Συζήτηση περιστατικών γύρω από θέματα που απασχολούν καθημερινά τον κλινικό παθολόγο, αλλά και ιατρούς συναφούς ειδικότητας που ασκούν πρωτοβάθμια αλλά και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Η συμμετοχή στις εργασίες είναι δωρεάν προς όλους τους Επαγγελματίες Υγείας όλων των ειδικοτήτων. Ωστόσο, η δυνατότητα συμμετοχής με φυσική παρουσία είναι αυστηρά ελεγχόμενη και είναι εφικτή μόνο με προ-εγγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ