Στα Γιάννινα το Πανελλήνιο Σχολικό Στίβου

Στην ετήσια κοπή πίτας της Ένωσης Κλασσικού Αθλητισμού «Δωδώνη», η οποία έλαβε χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα Ιωάννινα, παρευρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Η Υφυπουργός χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας πως «η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη νέα γενιά, αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για την καλή φυσική και ψυχική υγεία, ενώ μπορεί να παίξει ρόλο στην αντιμετώπιση φαινομένων όπως η παχυσαρκία, τα νοσήματα φθοράς, η μοναξιά και η κατάθλιψη, ακόμα και η παραβατική συμπεριφορά».

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «η ύπαρξη συλλόγων και αθλητικών σωματείων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ώστε οι νέες και οι νέοι να βρίσκουν διέξοδο, να υιοθετούν έναν τρόπο ζωής με πολλά οφέλη και να διδάσκονται σημαντικές αρχές όπως τον αυτοσεβασμό, το σεβασμό προς τους άλλους, καθώς και την αξία του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας».

Επιπρόσθετα η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θεσμοθέτησαν το πρόγραμμα κολύμβησης στη Γ’ Δημοτικού, εξασφάλισαν τη διάθεση 200 εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, μερίμνησαν για την αύξηση του ορίου απουσιών των αθλητών και την ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές-αθλητές, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος BeActive, που έχει ως στόχο να μυηθούν οι μαθητές στην άσκηση.

Συμπλήρωσε επίσης πως «στην πόλη των Ιωαννίνων έχουν γίνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια, όπως η αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα και του ταρτάν στους Ζωσιμάδες, οι εργασίες ανακαίνισης στο κολυμβητήριο και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο». Επίσης ανακοίνωσε πως το επόμενο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα.

Τέλος, η Υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη όλους τις αθλητές και τις αθλήτριες, εξέφρασε ευχές για την τρέχουσα χρονιά και βράβευσε μαθητές και μαθήτριες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ