– Με άκρα μυστικότητα ο σχεδιασμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι είναι θέμα λίγου χρόνου να ανοίξει το επόμενο το οποίο γεωγραφικά το τοποθετούν στην Ήπειρο. Μάλιστα όλα θα γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να παρακαμφθούν πιθανές αντιδράσεις και να δημιουργηθούν τετελεσμένα.
Το Epiruspost.gr είχε αποκαλύψει προ ημερών, ότι ανώτατο κλιμάκιο του Υπουργείου με επικεφαλής πολύ στενό συνεργάτη του Υπουργού Νικόλαου Δένδια, επισκέφθηκε την Κόνιτσα, τα Γιάννινα και την Άρτα προκειμένου να κάνει τη σχετική εισήγηση.
Είναι γνωστό επίσης ότι σε πρώτη φάση το Υπουργείο έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει εν ενεργεία στρατόπεδα, καθώς εκεί υπάρχουν όλες οι υποδομές.
Με βάση αυτά τα δεδομένα αλλά και τη θύελλα αντιδράσεων που είχε προηγηθεί φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η λύση για το ΚΕΝ της Άρτας κι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον σε ένα από τα στρατόπεδα των Ιωαννίνων. Και μάλιστα όχι από τα απομακρυσμένα.
Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα των λαθρομεταναστών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Και φυσικά η λύση των Κέντρων είναι προτιμότερη από αυτή που ισχύει σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Αστυνομικό Τμήμα της Πυρσόγιαννης και σε ένα χώρο λίγων τετραγωνικών κρατούνται για περισσότερο από ένα μήνα επτά Σομαλοί. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλα αστυνομικά τμήματα της Ηπείρου και φυσικά δεν τιμά κανέναν.
Μόνο που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να λύσει ένα πρόβλημα με λάθος τρόπους. Και το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι ότι δίνει την εντύπωση πως το πρόβλημα της Αθήνας το μεταφέρει και το φορτώνει στην ελληνική περιφέρεια.