Στα Γιάννινα την Πέμπτη η Υπουργός Πολιτισμού

Η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Φορέων της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Ιωάννινα παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Στην  πανηγυρική συνεδρίαση θα γίνει και η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου. Να θυμίσουμε ότι το Συμβούλιο Φορέων το οποίο συστάθηκε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη έχει ως σκοπό να συνεπικουρεί το έργο της Πολιτιστικής Διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου .

Στο συμβούλιο που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Περιφέρεια, αξιοποιώντας πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου 2014-2019, συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, τα Επιμελητήρια, το Σωματείο Διάζωμα και άλλοι φορείς.

Η «Πολιτιστική Διαδρομή» της Ηπείρου, είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, με επίκεντρο τα μνημεία, και περιλαμβάνει τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, πέντε αρχαιολογικούς χώρους, Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων, οχτώ αρχαίους χώρους θέασης, 344 χιλιόμετρα διαδρομής και 2.300 χρόνια ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ