Στα Γιάννινα Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος

patriarxis arxiepiskopos

Τα Γιάννινα θα επισκεφθούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκος Ιερώνυμος, μία επίσκεψη που χαρακτηρίζεται ως ιστορικό γεγονός από την Μητρόπολη.

Οι δύο προκαθήμενοι θα φτάσουν την Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 8:30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία, και την ίδια μέρα το απόγευμα στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου!

Την επόμενη ημέρα θα τελεσθεί Πατριαρχικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου και του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

«Προσκαλούνται λοιπόν άπαντες, κλήρος και λαός, όπως παραβρεθούν στις δύο επίσημες υποδοχές την Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 8:30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και το απόγευμα στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου, καθώς και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Τέλος,  πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Μητροπόλεως μας ότι με την φροντίδα των ενοριών και ανά Αρχιερατική περιφέρεια θα διατεθούν δωρεάν πούλμαν για την μεταφορά όλων όσων επιθυμούν να είναι στα θυρανοιξια και τον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Παϊσίου.

Να παραστούμε λοιπόν όλοι ανταποκρινόμενοι σε αυτό το προσκλητήριο που αφορά ένα μοναδικό γεγονός για την ιστορία της πόλης και της Μητροπόλεως μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ