Στα Γιάννινα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

DILOFOΤο Νομό Ιωαννίνων θα επισκεφθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος.

Το πρόγραμμα μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει:

– Την Πέμπτη το απόγευμα επίσκεψη στα χωριά του Ζαγορίου και σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς στο Τσεπέλοβο.

– Την Παρασκευή το πρωί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών παραγόντων από τον υπόλοιπο Νομό. Επίσης, την Παρασκευή θα υπάρξει ανάλογη σύσκεψη και στην Περιφέρεια.

– Την Παρασκευή το απόγευμα επίσκεψη στο Μέτσοβο και σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς της περιοχής για την προβολή των ορεινών όγκων του νομού μας.

Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής είχε προηγηθεί συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον βουλευτή Ιωαννίνων Θανάση Οικονόμου, όπου του ετέθη και το αίτημα της επίσκεψης στα Γιάννινα.

Με αφορμή την επίσκεψη ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε σχετικά:

«Καλωσορίζουμε το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ σε μια κρίσιμη περίοδο, που χαρακτηρίζεται από βαθύ έλλειμμα εμπιστοσύνης. Ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και στην αγορά που όμως είναι βαθύτατα πολιτικό.

Και αναφέρομαι στην πολιτική διάστασή του ως το σημείο αναφοράς από το οποίο πρέπει να ξεκινήσουμε την αναζήτηση για τα κατάλληλα εργαλεία. Τα εργαλεία που θα ανατάξουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τον τόπο τους, αλλά και των επισκεπτών στο brand Ελλάδα, στο brand Γιάννενα. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι η αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό και ο συγχρονισμός του με την ρεαλιστική απεικόνιση της αγοράς.

Ώστε να καταγραφούν και να αναδειχθούν τα κατάλληλα κίνητρα που πρέπει αμοιβαία να λειτουργήσουν στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος με ταυτόχρονη αύξηση και τόνωση της ζήτησής του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ