Στα Γιάννινα η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού

Στα Γιάννινα θα βρίσκονται την Πέμπτη ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Τουρισμού προκειμένου να συναντηθούν με τις τοπικές αρχές και να συζητήσουν θέματα της περιοχής.

Εν όψει της επίσκεψης αυτής η βουλευτής του νομού Μαρία Κεφάλα είχε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.

Η Βουλευτής ανέδειξε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της, τα οποία αποτελούν πόλο τουριστικής έλξης, όπως η πολιτιστική ταυτότητα και η πλεονεκτική γεωγραφική θεση,σε συνδυασμό με τις συγκοινωνιακές υποδομές.

Διατύπωσε προτάσεις για την περαιτέρω τόνωση της τοπικής Οικονομίας για όλες τις εποχές του χρόνου μέσω δράσεων και στοχευμένων πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα, ενώ συζητήθηκαν και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν υπό το νέο φορολογικό καθεστώς που θα δυναμώσουν σταδιακά και τις τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή.

Τέλος συζητήθηκε και το κομμάτι των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ως μια σημαντική πρόκληση, που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ,ως ευκαιρία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυση της οικονομίας και περαιτέρω Ανάπτυξης.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και κατατέθηκαν προτάσεις για τον Εκκλησιαστικό Τουρισμό, καθώς ο Νομός Ιωαννίνων διαθέτει εξαιρετικά μνημεία θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος,για τα οποία η Περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε τα τελευταία χρόνια χρόνο και χρήμα για την συντήρηση και ανάδειξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ