Στα Δικαστήρια το ΕΚΙ για απόλυση στην Πίνδο

eki poreia

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στήριξης στα Δικαστήρια Ιωαννίνων για την άκυρη, παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου στην Πίνδο.

Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για την Παρασκευή στις 11 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου θα συζητηθεί η υπόθεση καθώς πρόσφατα είχαν απορριφθεί τα ασφαλιστικά μέτρα της Πίνδου.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο ο απολυμένος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς τις μέρες αυτές να υπάρξει μέριμνα ούτε για ένα διαγνωστικό τεστ.

Ο εργάτης ως ελάχιστη έκφραση διαμαρτυρίας απήργησε στις 26 Νοέμβρη ήμερα πανεργατικής απεργίας διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργατών.

Η Πίνδος απάντησε με απόλυσή του τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς ωστόσο επέστρεψε στη δουλειά με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου.

Το ΕΚΙ αναφέρει ότι έκτοτε ο εργάτης μετακινήθηκε στο πιο σκληρό κομμάτι της παραγωγής ως μέσο πίεσης για να παραιτηθεί.

«Ο δίκαιος αγώνας του συναδέλφου είναι υπόθεση όλων μας. Κανένας μόνος απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε,  να επιβάλουμε το δίκιο μας, να αποσπάσουμε κατακτήσεις», επισημαίνει στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ