Στα χωριά της ελληνικής μειονότητας ο Γιάννης Στέφος

stefos dr

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ιωάννης Στέφος επισκέφθηκε χωριά του Δήμου Δρόπολης και συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δρόπολης κο Δημήτρη Τόλη και μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας .

Συζήτησε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, την εγκατάλειψη των ομογενειακών χωριών και τις συνθήκες διαβίωσης των ομογενών.

Από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και η κατοχύρωση των περιουσιακών δικαιωμάτων, που χρειάζεται να τοποθετούνται στην κορυφή των διμερών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία αλλά και ως βασική προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

 Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Αλβανίας της περιοχής Δρόπολης, καθώς η παραμονή των κατοίκων στα μειονοτικά χωριά είναι πλέον δύσκολη εξαιτίας της απουσίας βασικών υποδομών, των μικρών εισοδημάτων , της ακρίβειας και της έλλειψης προοπτικής ,κυρίως, για τους νέους.

Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι στήριξης για τα προβλήματα εξοπλισμού και υποδομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πάνω στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει στήριξη από ελληνικής πλευράς.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Ιωάννης Στέφος τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ουσιαστική υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας , της ενότητάς της και του ρόλου της ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και αλβανικού λαού, αποτελεί κεντρικό στοιχείο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που δεν πρέπει να υπόκειται στα προεκλογικά παιχνίδια της εκάστοτε κυβέρνησης. Απαιτείται, γι’ αυτό ένα εθνικό σχέδιο δράσης ,με έμπρακτα μέτρα στήριξης των ομογενών για να μπορέσουν να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ