Στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά η πρώτη διερευνητική εντολή

SAMARAS_NEAΤην πρώτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια.

Στη σύντομη συνομιλία ενώπιον των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα επιδιώξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής με τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και το ευρώ.

Επανέλαβε ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά «θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα, προκειμένου να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από αυτήν τη βασανιστική σημερινή πραγματικότητα της ανεργίας και των απίστευτα μεγάλων δυσκολιών που περνάει κάθε ελληνική οικογένεια».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι αποφασιστική στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής -όχι μόνο από οικονομικής πλευράς αλλά και από την πλευρά της ασφάλειας- ενώ σημείωσε πως είναι επιβεβλημένη από όλους η εθνική συνεννόηση.

Κλείνοντας εκτίμησε, πως υπάρχουν τα περιθώρια για το σχηματισμό κυβένησης.

Συγχαίροντας τον κ. Σαμαρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης, έτσι ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να μη μείνει ούτε μία ώρα ακυβέρνητη η χώρα.

Ο κ. Σαμαράς θα ξεκινήσει τις επαφές του με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων το μεσημέρι.

Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Κ.Παπούλια, εκφράζοντας την ευχή να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ