Στα 4,3 εκατομμύρια το πρόγραμμα έργων για το Ζαγόρι

dimarxeio zagoriou

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου το τεχνικό πρόγραμμα για το νέο έτος.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος ο οποίος μίλησε για ένα ρεαλιστικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα που λειτουργεί στην κατεύθυνση της οικονομικής ανασυγκρότησης του Δήμους, της βελτίωσης της καθημερινότητας και την ίση αντιμετώπιση όλων των κοινοτήτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος έργων ανέρχεται στα 4,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί  έργα που συνεχίζονται συνολικού ποσού 1.459.131,79 νέα έργα ποσού 2.892.202,86 και προέρχονται μεταξύ άλλων από πιστώσεις ΣΑΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου , ΣΑΤΑ, έργα που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και Αντώνης Τρίτσης, ΣΑΤΑ  και από ίδιους πόρους του Δήμου .

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα είναι αυξημένο κατά 36% σε σύγκριση με το προηγούμενο γεγονός που οφείλεται στις εντάξεις νέων έργων σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα ενώ ο Δήμος αναμένει ακόμη την ένταξη οκτώ προτάσεων στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

«Το 2022 θα είναι εκτός των άλλων και μία σημαντική χρονιά για την παρουσία του Δήμου μας  για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Εργαζόμαστε προετοιμάζοντας και προχωρούμε στην ωρίμανση νέων έργων  για τις  προσκλήσεις του ΕΣΠΑ

Εκτός όμως από όλες αυτές τις διεκδικούμενες επιχορηγήσεις εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουν παραμείνει σε αρκετά υψηλά επίπεδα και οι επενδύσεις με ποσά που προέρχονται από πόρους, κυρίως, του Δήμου.

Έτσι συνεχίζοντας την στρατηγικής μας για έναν Δήμο εύρωστο οικονομικά, όπου με κύριο γνώμονα την υπηρέτηση των συμφερόντων και των αναγκών των δημοτών μας συνεχίζουμε και στο 2022 διαθέτοντας ένα σημαντικό ποσό από ίδιους πόρους 653.875 ευρώ για την υλοποίηση του τεχνικού μας προγράμματος .

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την προσπάθεια που γίνεται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και γενικά από όλο το υποστελεχωμένο προσωπικό του Δήμου μας», τόνισε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ