Στ. Καλογιάννης: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση των έργων στο Μαυρολάγκαδο

kalogiannis stauros

Η οριστική αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης στο Μαυρολάγκαδο αποτελεί θέμα προτεραιότητας για τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους του Συρράκου.

Αυτό επισημαίνει και σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης μετά την συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Συρράκου Γ. Βαΐτση.

Η αποκατάσταση του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο είναι απαραίτητη ώστε να μην υποχρεώνονται επαγγελματίες και επισκέπτες, να φτάνουν από τα Ιωάννινα στο Συρράκο μέσω Πραμάντων. Ο Σταύρος Καλογιάννης τους βεβαίωσε ότι για την ταχεία αποκατάσταση της οδικής επικοινωνίας στο Μαυρολάγκαδο θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει αναλάβει τη σχετική εργολαβία.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε τους Χριστούς και τα Πράμαντα. Εκπρόσωποι του τουρισμού και της εστίασης δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση για τη στήριξή τους και ότι αναμένουν βελτίωση της τουριστικής κίνησης από τον μήνα Ιούλιο.

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Ο πανέμορφος ορεινός όγκος των Τζουμέρκων και οι μοναδικοί οικισμοί του χρειάζονται συνεχή στήριξη από την Πολιτεία. Κατά την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας η Κυβέρνηση στάθηκε αρωγός σε κάθε επαγγελματία και αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους. Για την προώθηση του ορεινού τουρισμού το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης είναι δεδομένο. Θα συνεργαστώ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την περαιτέρω προώθηση συγκεκριμένων δράσεων, ενώ έχω ήδη ζητήσει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος την ενίσχυση των Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων και την ένταξη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στην πρώτη ομάδα Δήμων στους οποίους θα εκπονηθούν Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, δεδομένου ότι οι οικιστικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της περιοχής είναι μεγάλες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ