Σπουδαίες εμφανίσεις για τους αθλητές του ΝΟΙ στο παγκόσμιο εφήβων

efivoi tetrakopos

efivoi tetrakopos

Την κατάκτηση δυο μεταλλίων ενός ασημένιου κι ενός χάλκινου πανηγυρίζει η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε στο Τρακάϊ της Λιθουανίας.

Στο πρωτάθλημα έδωσαν δυναμικό παρόν τα Γιάννινα με πέντε νεαρούς κωπηλάτες του ΝΟΙ, οι οποίοι πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις και αποκόμισαν μία σπουδαία εμπειρία.

Πρόκειται για τoυς Παντελή Σωτηρακόπουλο (Δίκωπος Εφήβων), Ανδριανό Οικονόμου και Δημήτρη Μπουκουβάλα (Τετράκωπος Εφήβων), Άρτεμη Ντούσκου (Διπλό Σκιφ Νεανίδων) και Αριάδνη Μήτση (Τετράκωπος άνευ Νεανίδων).

Το ασημένιο μετάλλιο χάρισαν στην ελληνική αποστολή οι Μαργαρίτα Γεωργούδη και Χριστίνα Μπούρμπου με την δίκωπο.

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που τα μετάλλια κρίθηκαν μέσα σε περίπου έξι δευτερόλεπτα οι Χρήστος Στεργιάκας και Χαράλαμπος Ντινενής χάρισαν στην Ελλαδα ακόμη ένα μετάλλιο, το χάλκινο, τερματίζοντας στην 3η θέση με 6:40.86 πίσω από την Αυστραλία που κατέκτησε το χρυσό με 6:34.05 και την Λευκορωσία που πήρε το ασημένιο με 6:37.07.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή σε μεγάλο τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τρακάι το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Γκαϊδατζή Πέτρο- Σχιζοδήμο Γρηγόρη –Τσαλικίδη Βασίλη-Μαρόκο Γιάννη προσπάθησαν για το καλύτερο απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους για να πάρουν τελικά την 6η θέση στον μεγάλο τελικό με χρόνο 6:16.39.

Οι μικροί τελικοί

Για τα πληρώματα που αγωνίστηκαν στους μικρούς τελικούς σπουδαία κούρσα πραγματοποίησε η τετράκωπος άνευ των εφήβων. Οι Κοκκινίδης Ηλίας-Βασίλης Κουκουτής-Ανδριανός Οικονόμου-Δημήτρης Μπουκουβάλας αν και ξεκίνησαν από την 4η θέση , ήταν 3οι στα μισά και μέχρι τα 1500 για να κάνουν ένα πολύ καλό φινάλε και να τερματίσουν στη 2η θέση και 8η στη γενική με χρόνο 6:33.68.

Το αντίστοιχο πλήρωμα των νεανίδων τερμάτισε στην 3η θέση του μικρού τελικού και κατετάγη 9ο στη γενική. Οι Βιτζιλαίου Ιωάννα- Μήτση Αριάδνη-Βαρελοπούλου Ειρήνη-Δεμέλη Ευαγγελία αν και ήταν 4ες ως τα 1500 κατάφεραν να σκαρφαλώσουν μια θέση και να τερματίσουν στην 3η με 7:15.45.

Την 6η θέση στον μικρό τελικό και 12η στη γενική κατέλαβε το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις Αρτεμις Ντούσκου και Μαρία Κυρίδου που τερμάτισαν σε 7:44.73

Τέλος εντυπωσιακή στον Γ΄τελικό ήταν η δίκωπος των εφήβων. Οι Παντελής Σωτηρακόπουλος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου ξεκίνησαν από την 4η θέση , στα μισά της κούρσας ήταν 2οι ενώ στο υπόλοιπο μέρος πέρασαν μπροστά για να τερματίσουν 1οι και 13οι στη γενική σημειώνοντας χρόνο 6:58.20.

 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ