Σπιθαμή προς σπιθαμή και πάλι η έρευνα στη Γαλακτοκομική…

GALAKTOK1

GALAKTOK1ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε θρίλερ με πολλά και σκοτεινά σημεία εξελίσσεται η εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Από το πρωί του Σαββάτου, δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, μέλη εθελοντικών οργανώσεων πήραν μέρος σε μία μεγάλη επιχείρηση, η οποία επικεντρώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής.

Μάλιστα στην έρευνα μετείχαν οι δύο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας.

GALAKTOK2Στόχος είναι να ελεγχθεί εξονυχιστικά κάθε ύποπτος χώρος, είτε πρόκειται για εγκαταλελειμμένα κτίρια, είτε πρόκειται για πηγάδια και δεκάδες αύλακες και καλαμιώνες που υπάρχουν στα δεκάδες στρέμματα μέχρι τη λίμνη.

Από την έρευνα αυτή δεν προστέθηκε κανένα στοιχείο, ικανό να ρίξει φως στην εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Το πρόσωπο «κλειδί»…

GALAKTOK3

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας, η οποία προσπαθεί να συνθέσει το παζλ όσων συνέβαιναν πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη και μπορεί να έχουν άμεση σχέση με αυτή.

Έτσι ελέγχεται υλικό από κάμερες ενώ αναμένονται ακόμη τα στοιχεία από το κινητό του τηλέφωνο, καθώς δεν έχουν απαντήσει οι δύο από τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Προσεκτικά εξετάζονται και οι μαρτυρίες που φτάνουν για την κατάσταση που επικρατούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή, καθώς φαίνεται ότι ο Βαγγέλης δεν περνούσε εύκολες ημέρες.

GALAKTOK4Φαίνεται ότι κάποιοι συμφοιτητές του, συστηματικά τον εκφόβιζαν, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για «καψόνια» που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τριτοκοσμικές χώρες. Μάλιστα πρωταγωνιστής όλων αυτών, ήταν ένας σπουδαστής από την Κρήτη επίσης. Ο ίδιος έχει αποφοιτήσει, σήμερα κάνει τη στρατιωτική του θητεία, όμως υπηρετεί σε μονάδα κοντά στα Γιάννινα και μάλιστα από τα Χριστούγεννα και μετά είχε κάνει ορισμένες επισκέψεις στη Σχολή.

Η Διεύθυνση της Σχολής βέβαια, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ουδέποτε δέχτηκε καταγγελία για περιπτώσεις εκφοβισμού, ούτε η ίδια διαπίστωσε να συμβαίνει κάτι πέραν των συνηθισμένων στη Γαλακτοκομική.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης παραμένουν αδιευκρίνιστες. Το βέβαιο είναι ότι εξήλθε από το δωμάτιο του λίγα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι. Άφησε πίσω του όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως και το κινητό του τηλέφωνο.

Βγαίνοντας δεν πήρε ούτε καν το μπουφάν του, παρότι το κρύο ήταν πολύ τσουχτερό. Από κει και πέρα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αν βγήκε από τις εγκαταστάσεις της Σχολής και κινήθηκε προς την πόλη.

GALAKTOK5Η αστυνομία εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο με βάση τη μαρτυρία οδηγού αστικού λεωφορείου ότι τον πήρε από τη στάση μέχρι το κέντρο της πόλης.

Οι μέρες που περνούν πάντως κάνουν το θρίλερ μεγαλύτερο όπως και την αγωνία της οικογένειας του 20χρονου Βαγγέλη η οποία βρίσκεται στα Γιάννινα μαζί με άλλους συγγενείς και φίλους που έχουν φτάσει από την Κρήτη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ