Σπίρτζης εναντίον Σπίρτζη… Άλλα τον Δεκέμβριο κι άλλα τον Φλεβάρη!

pazl spirtziz

pazl spirtziz

Πότε έλεγε αλήθεια; Τι συμβαίνει τελικά με τα ανοιχτά θέματα υποδομών στην Ήπειρο; Τι θα γίνει με Κακαβιά, Πρέβεζα, αεροδρόμιο, τρία από τα φλέγοντα θέματα της περιοχής;

Όποιος περίμενε ότι η εικόνα θα ξεκαθαρίσει από τον πλέον αρμόδιο, τον Υπουργό Υποδομών δηλαδή, σίγουρα διαψεύστηκε.

Κι αυτό γιατί ο κ. Σπίρτζης άλλα είπε τον Δεκέμβριο που βρέθηκε στα Γιάννινα κι άλλα είπε τον Φλεβάρη..

Σπίρτζης εναντίον Σπίρτζη… Κι έχουμε και λέμε…

Τον Δεκέμβριο, κατά την συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός υποστήριξε ότι το τμήμα της Ιόνιας από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά δεν έχει μελετητική ωριμότητα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την χρηματοδότηση… Μάλιστα τότε έδωσε κι ένα αναλυτικό υπηρεσιακό σημείωμα για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του!

Τον Φεβρουάριο, χθες δηλαδή, ο Υπουργός για το ίδιο ακριβώς τμήμα, ισχυρίστηκε ότι παρουσίαζει πλήρη μελετητική ωριμότητα και θα αναζητηθεί τρόπος χρηματοδότησης από την Ευρωπαική Τράπεζα!!!

Αν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών κατάφεραν μέσα σε δυόμισι μήνες να πετύχουν την ωρίμανση που δεν υπήρχε τον Δεκέμβριο πρόκειται σίγουρα για θαύμα και θα πρέπει να αποσπάσει κορυφαία θέση στο βιβλίο Γκίνες..

Τον Δεκέμβριο υπήρχαν ζητήματα και με την οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα.. Σημειώνεται ότι η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη… Τον Φεβρουάριο όμως, κι αυτό το έργο θα προχωρήσει!

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων… Τον Δεκέμβριο, κατά τον Υπουργό, όλα πήγαιναν ρολόι και τα έργα θα ολοκληρώνονταν κανονικά… Τον Φεβρουάριο το αεροδρόμιο βρίσκεται κάπου μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, υπερταμείου και ΥΠΑ, χωρίς να ξέρουμε που θα καταλήξει και πως θα καταστεί εφικτή η συνέχιση των έργων.

Σιδηροδρομική σύνδεση.. Εξελίσσεται σε ένα μεγάλο ανέκδοτο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών. Ο κ. Σπίρτζης, έχει εξαγγείλει την σιδηοδρομική Εγνατία ουκ ολίγες φορές. Τον Δεκέμβριο στα Γιάννινα είπε ότι το συγκεκριμένο έργο, εξ αιτίας του μεγάλου κόστους, δεν πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της χώρας. Μακάρι να είχαμε τα χρήματα για να τρυπήσουμε την Πίνδο, ήταν η φράση που είχε χρησιμοποιήσει για να συμπληρώσει ότι δεν ανήκει στους πολιτικούς που υπόσχονται και… θάλασσα.

Χθες βέβαια, χαρακτήρισε απαραίτητη την ολοκλήρωση των υποδομών στην Ήπειρο, όχι μόνο των οδικών αλλά και των σιδηροδρομικών και μάλιστα αυτά δεν θα περιορίζονται στα στενά γεωγραφικά όρια της περιοχής αλλά θα πρέπει να την συνδέουν με τα Βαλκάνια!!!!

Αφήνουμε για το τέλος την Ιόνια Οδό… Πριν από λίγες μόλις ημέρες, στην Πρέβεζα, ο κ. Σπίρτζης υπόσχονταν ότι την Μεγάλη Βδομάδα, ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και στην Ήπειρο θα κάναμε… πραγματική Ανάσταση.

Χθες αποκαλύφθηκε ότι πέρα από τα δύο άκρα του δρόμου, όπου υπήρχαν καθυστερήσεις, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι το Μενίδι, το οποίο μπορεί να καθυστερήσει και πέραν του τριμήνου.

Το ερώτημα πότε ο Υπουργός έλεγε αλήθεια και πότε παραπληροφορούσε θα απαντηθεί με σαφήνεια στο άμεσο μέλλον από τις ίδιες τις εξελίξεις που θα υπάρξουν..

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ