Σπάρτακος- ΠΕΑΚΙ… Το παραχωρητήριο υπογράφηκε, ο καβγάς συνεχίζεται

Κατεβασμένους διακόπτες βρήκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι αθλητές του Σπάρτακου, οι οποίοι στάθηκαν μάρτυρες μιας ακόμη έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης του σωματείου και της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. ΠΕΑΚΙ και Σπάρτακος, επιρρίπτει ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την διακοπή του ρεύματος και την αδυναμία προπόνησης, ωστόσο φαίνεται πως ανοίγει μια νέα σελίδα στις σχέσεις τους. Κι αυτό γιατί τελικά ο Σπάρτακος, υπέγραψε την παραχώρηση όλων των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί στο ΠΕΑΚΙ και η διοίκησή του δεσμεύεται πλέον για παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους.

Η ιστορία με τους χώρους που χρησιμοποιεί ο Σπάρτακος δεν είναι καινούρια. Έχει παρελθόν καθώς ο Σύλλογος και το ΠΕΑΚΙ, τις διεκδικούσε ο καθένας για λογαριασμό του.

Το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται ότι ήταν σε εξέλιξη, το ΠΕΑΚΙ προχώρησε στην διακοπή ρεύματος στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο Σπάρτακος. Παράλληλα είχε γίνει διακοπή ρεύματος και στην αίθουσα που έχει παραχωρηθεί στο σωματείο από την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με τον ρόλο της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, η οποία διορίστηκε από την ΓΓΑ για να προστατεύει τα σωματεία, να προωθεί τον αθλητισμό και όχι να μπαίνει εμπόδιο στην προπόνηση των αθλητών. Ας εξηγήσει και αυτή και όποιοι την διόρισαν, που θα προπονηθούν οι αθλητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο εξωτερικό, πως θα αναπληρώσουν τη χαμένη προπόνηση, όταν όλοι γνωρίζουν σε ποιές θυσίες υποβάλλονται καθημερινά αυτά τα παιδιά.

Διαμαρτυρόμενοι έντονα, για τις αυθαίρετες ενέργειες της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ και μάλιστα απέναντι στον σύλλογο που έχει χαρίσει στην πόλη μας ολυμπιακά μετάλλια και εκατοντάδες διακρίσεις, παραδίδουμε την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ στην κρίση όσων την διόρισαν, καθώς και των τοπικών φορέων οι οποίοι μέχρι σήμερα κωφεύουν στα επανειλημμένα διαβήματα και έγγραφά μας για την επίλυση αυτής της απαράδεκτης σε βάρος μας κατάστασης», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Σπάρτακος.

Κι ενώ το παραχωρητήριο τελικά υπογράφηκε, η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ επέλεξε υψηλούς τόνους για να απαντήσει, υποστηρίζοντας ότι όλες οι εγκαταστάσεις ανήκουν στη Γενική Γραμματεία και το ελληνικό δημόσιο και στο δημόσιο χώρο δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες.

Υποστηρίζει ότι ο Σπάρτακος επί τριάμισι χρόνια καταλάμβανε αυθαίρετα και παράνομα τις δημόσιες εγκαταστάσεις χωρίς συμφωνητικό ή παραχωρητήριο από την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ.

«Οι προθέσεις της ΕΔ είχαν γνωστοποιηθεί στον «Σπάρτακο» από τον Ιανουάριο (7/1/2019 απεστάλη για υπογραφή το συμφωνητικό)  και σίγουρα όχι εν είδει τελεσιγράφου.

Από σήμερα, μετά την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού παραχώρησης  μεταξύ της ΕΔ και του Αθλητικού Σωματείου «Σπάρτακος», η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, είναι έτοιμη να προγραμματίσει παρεμβάσεις στις αίθουσες,  πολλαπλάσιες του αντιτίμου παραχώρησης, που  διασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες προπόνησης για τους αθλητές του.

Θέλουμε οι γονείς και οι αθλητές να γνωρίζουν πως εξαντλήσαμε τις δυνατότητες ώστε να μην υπάρξει η χτεσινή αναστάτωση, αλλά εκ του αποτελέσματος, η διοίκηση του σωματείου είναι η μόνη που έχει την απόλυτη ευθύνη των ΜΗ πράξεών της» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ