«Σπάνε» οι Υγειονομικές Περιφέρειας… ΥΠΕ για την Ήπειρο με έδρα τα Γιάννινα!

EKTH YPE

EKTH YPE

Θέμα χρόνου είναι η αναδιάρθρωση στο χώρο της υγείας, η οποία θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην Υγειονομικές Περιφέρειας.

Οι ΥΠΕ από επτά που είναι σήμερα θα γίνουν εννέα και η Ήπειρος στο εξής θα πάψει να… διοικείται από την Πάτρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Νικολόπουλος, η μία από τις νέες υγειονομικές περιφέρειες θα έχει έδρα τα Ιωάννινα. Θα περιλαμβάνει την Ήπειρο, την Λευκάδα και την Κέρκυρα ενώ εξετάζεται η πιθανότητα να συμπεριληφθούν σε αυτή κι άλλοι νομοί της Δυτικής Ελλάδας.

Το πιθανότερο είναι ότι η χωροταξική αναδιάρθρωση και τα νέα οργανογράμματα θα έχουν λάβει σάρκα και οστά πριν το τέλος του χρόνου.

Επίσης στην περιοχή θα εφαρμοστεί πιλοτικό σχέδιο συνεργασίας των δομών υγείας και πρόνοιας. Στο σχέδιο αυτό θα συνεργαστούν αφενός το Υπουργείο Υγεία και αφετέρου οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βασικός του στόχος θα είναι η παροχή υπηρεσιών στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Νικολόπουλος ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις Τοπικές Μονάδες Υγείας οι οποίες -πέντε τουλάχιστον- θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα την λειτουργία τους.

Για ορισμένες μονάδες, όπως αυτές που θα λειτουργήσουν στους Αμπελόκηπους, το Πέραμα, την πλατεία Ομήρου, την περιοχή του παλιού Χατζηκώστα έχουν βρεθεί ήδη οι κατάλληλοι χώροι ενώ άμεσα αναμένεται να έχουν βρει στέγη και οι μονάδες στο Σταυράκι και την Ανατολή και το κέντρο της πόλης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος για τα Γιάννινα υπήρξε προσφορά προσωπικού ενώ ο ίδιος συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο προκειμένου να υπάρξει συνδρομή στην εξεύρεση κτιριακών υποδομών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ