Σοβαρή εμπλοκή στο διαγωνισμό για τον άξονα «Ιωαννίνων- Κακαβιάς» και νέα παράταση

ionia-odos

Σοβαρή εμπλοκή προκλήθηκε στον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς και το Υπουργείο Υποδομών υποχρεώνεται σε νέα παράταση για την κατάθεση των προσφορών.

Έτσι ενώ αναμενόταν αύριο Τρίτη ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί και στο επόμενο διήμερο να ανοίξουν οι προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου αυτό τελικά δεν θα συμβεί.

Όπως είχε αποκαλύψει εδώ και μέρες το Epiruspost από κοινοπρακτικό σχήμα έχει κατατεθεί προδικαστική προσφυγή κάτι που οδήγησε ήδη σε μία παράταση του διαγωνισμού.

Με απόφασή του το 5ο Κλιμάκιο της ΕΑΔΗΣΥ προχώρησε στη «διαδικασία προσωρινής προστασίας» βάση της οποίας αναστέλλεται εν συνόλω η εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το συγκεκριμένο έργο, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της προδικαστικής προσφυγής.

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή εξέλιξη  που όταν ακολουθείται σε διαγωνισμούς για τα δημόσια έργα δείχνει ότι υπάρχουν βάσιμοι και ουσιαστικοί λόγοι στους οποίους «πατά» η προσφυγή.

Με βάση τα νέα δεδομένα και ωσότου ληφθεί οριστική απόφαση, το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε σε νέα παράταση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με αυτή οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Τρίτη 9 Μαΐου και η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα γίνει την Πέμπτη 11 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ