Σοβαρές ζημιές στα θερμοκήπια από το μπουρίνι

mpourini preveza zimies

Μεγάλες ζημιές σε θερμοκήπια, πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος άφησε πίσω του το μπουρίνι που χτύπησε την Πρέβεζα το απόγευμα της Πέμπτης.

Νεοχώρι, Άγιος Θωμάς, Καλαμίτσι και η περιοχή στη ΒΙΠΕ είναι αυτές όπου καταγράφονται οι περισσότερες ζημιές σε θερμοκήπια.

Οι άνεμοι (κάποιες ριπές των οποίων έφτασαν τα 14 μποφόρ) “αιφνιδίασαν” τους κατοίκους αφού  οι καιρικές προβλέψεις  μιλούσαν για μπουρίνι  στα  ανοιχτά του Ιονίου.

Τα συνεργεία του Δήμου  (μαζί με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας  και τους αντιδημάρχους ), η αστυνομία, η πυροσβεστική, η  ΔΕΔΗΕ αλλά και η ΛΕΚ Πρέβεζας  βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή  επί ποδός, ενώ οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε κλείσιμο του δρόμου της Κυανής Ακτής, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από πτώσεις κλαδιών και δέντρων. Δέντρα  ωστόσο ξεριζώθηκαν σε αρκετά σημεία και ένα από αυτά μάλιστα (στο ύψος των Ιαματικών Λουτρών)  “ξήλωσε” κολόνα ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές  ρεύματος.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δαρδαμάνης μιλώντας σήμερα το πρωί στη Δημοτική Ραδιοφωνία επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκατάσταση  αλλά και η απογραφή των ζημιών οι οποίες έπληξαν κυρίως τη Δ.Ε Πρέβεζας. Σύμφωνα με τον  κ. Δαρδαμάνη  εκτός από πτώσεις δέντρων , καταστροφές σε θερμοκήπια , στέγαστρα, τέντες ακόμη και τζαμαρίες καταγράφηκαν και ζημιές σε σκάφη   από την θαλασσοταραχή.

Ο  Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος μαζί με τον  κ. Δαρδαμάνη θα επισκεφθούν τα θερμοκήπια  που υπέστησαν ζημιές και μάλιστα σε μια περίοδο που η παραγωγή βρίσκεται στο “ζενίθ”.

Στόχος τόσο του Δήμου όσο και της Περιφερειακής Ενότητας είναι να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθούν ζημιές  των παραγωγών  δεδομένου ότι η Πρέβεζα ήδη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου φθινοπώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ