Σοβαρά προβλήματα στην πλατφόρμα του ΟΣΔΕ

provata

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, προχώρησαν  39 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την επιστολή 283 πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.) ΟΣΔΕ.

Στη σχετική επιστολή, επισημαίνεται η αδυναμία να υποβληθούν οι δηλώσεις των δικαιούχων στην εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το έτος 2022 που διατίθεται στη διεύθυνση   eae.opekepe.gov.gr, καθώς η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται ούτε στοιχειωδώς στις απαιτήσεις ενός πληροφοριακού συστήματος συλλογής και επεξεργασίας των δηλώσεων των παραγωγών.

Για τους λόγους αυτούς, τα Κ.Υ.Δ. καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν ουσιαστική λύση εδώ και τώρα, παρέχοντας μία κανονική και λειτουργική εφαρμογή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, ενώ παράλληλα ζητούν να αναλάβει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη της διαδικασίας, δηλαδή του κεντρικού συντονιστή του έργου.

Όπως τονίζει ο κ. Βαρδάκης, «Διακυβεύονται 2,5 δις ευρώ για πάνω από 650.000 παραγωγούς, τα πιστοποιημένα ΚΥΔ βρίσκονται μπροστά σε οικονομική καταστροφή και η κυβέρνηση μας λέει ότι όλα βαίνουν καλώς. Έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης; Η διαδικασία κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Να δοθεί λύση τώρα, όσο ακόμα μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς, να εξετάσουν την επιστολή και να τους ενημερώσουν σχετικά με τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβούν για το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ