Σώοι οι τέσσερις Γιαννιώτες ορειβάτες

Η επιμονή τους να συνεχίσουν την εκδρομή προς τις λίμνες Φλέγκες οδήγησε τους ίδιους σε μία πολύωρη περιπέτεια και τις αρχές σε μία μεγάλη κινητοποίηση.

Ο λόγος για τέσσερις ορειβάτες από τα Γιάννινα, οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους στην περιοχή Μαυροβουνίου Μετσόβου. Αποτέλεσμα ήταν να ζητήσουν την βοήθεια της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Η επιχείρηση ήταν πολύωρη καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ίδιοι μετακινούνταν συνεχώς, δυσχεραίνοντας έτσι τις δυνάμεις διάσωσης.

Οι τέσσερις ορειβάτες μετείχαν σε εκδρομή με άλλα έξι άτομα. Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, οι υπόλοιποι έξι αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Οι τέσσερις θέλησαν να συνεχίσουν προς τις Φλέγκες. Εξ αιτίας της ομίχλης και της περιορισμένης ορατότητας έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Η επιχείρηση από ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική ξεκίνησε άμεσα και ολοκληρώθηκε στις έντεκα περίπου το πρωί της Κυριακής, όταν και οι τέσσερις εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Μετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων, του Μετσόβου και των Γρεβενών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ