Σωματείο επισιτισμού: Να σταματήσει η διανομή λόγω του παγετού

delivery

Την διακοπή της διανομής με μηχανάκι για όσο διάστημα θα επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες ζητά το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του.

Η θερμοκρασία στην περιοχή αναμένεται να πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και το βασικό χαρακτηριστικό θα είναι ο παγετός.

Οι εργαζόμενοι διανομείς που κινούνται με μηχανάκι αναφέρει η ανακοίνωση, θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, λόγω του ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα, όπως απαιτούν συνεχώς οι διανομείς μέσα από τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.

«Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης στα Γιάννενα και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση τη διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα» τονίζεται.

Το Σωματείο ζητά:

Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, χωρίς απώλεια του ημερομισθίου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής άδειας.

Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφαλείας.

Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ.

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας από την εργοδοσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ