Σωματείο επισιτισμού Ιωαννίνων: Ν΄απαγορευθεί η διανομή με μηχανάκι

delivery

Την απαγόρευση διανομής με μηχανάκια κάτω από τις ακραίες καιρικές συνθήκες ζητά το Σωματείο Επισιτισμού- Τουρισμού Ιωαννίνων.

Η θερμοκρασία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι χαμηλή, ο παγετός έντονος και ενδεχομένως να εκδηλωθεί χιονόπτωση.

«Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, θα βρίσκονται εκτεθειμένοι για ακόμη μια φορά σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς , λόγω του ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση όπου να αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του υπουργείου και της κυβέρνησης, όπως απαιτούν συνεχώς οι διανομείς μέσα από τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.

Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης στα Γιάννενα και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση τη διανομή , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς , οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα .

Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι διανομείς απαιτούμε από το υπουργείο εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το σωματείο ζητά να υπάρξει νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης ώστε να απαγορευθεί η κίνηση διανομέων με μηχανάκι κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ