Σώοι οι σκιέρ που είχαν χαθεί στη Βασιλίτσα

BASILITSAΑρκετές ώρες κράτησε η περιπέτεια τριών σκιέρ που χάθηκαν στην περιοχή της Βασιλίτσας το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι σκιέρ βρέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, ύστερα από πολύωρες και εξαιρετικά δύσκολες έρευνες στην περιοχή λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε.

Οι τρεις σκιέρ έχασαν τον προσανατολισμό τους και, μέσω κινητού τηλεφώνου, ζήτησαν βοήθεια στον αριθμό 112, την ώρα που στην περιοχή χιόνιζε και η ορατότητα ήταν περιορισμένη.

Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες τούς εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε δύσβατη περιοχή, σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.

Οι τρεις σκιέρ, δύο άνδρες και μία κοπέλα αγγλικής καταγωγής, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο των Γρεβενών.

«Ήταν μία δύσκολη νυχτερινή αποστολή στις χιονισμένες χαράδρες της Βασιλίτσας. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σ’αυτή την αποστολή. Σώσαμε τρεις ανθρώπους και αποδείξαμε ότι όσοι έρχονται στα Γρεβενά και ιδιαίτερα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και να γνωρίζουν πως η Πολιτεία είναι και θα είναι πάντα δίπλα τους σε εύκολες ή σε δύσκολες στιγμές τους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γρεβενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ