Σωφρονιστικοί εναντίον αστυνομικών

METAGOGONΗ καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων ότι η Διεύθυνση των Φυλακών αρνείται την παραλαβή κρατουμένων με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση στα κρατητήρια και το τμήμα μεταγωγών προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Υπαλλήλων των Φυλακών, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι ο λόγος της μη παραλαβής σχετίζονταν με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Βέβαια είναι άγνωστο αν τις ημέρες τις απεργίας υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και αν μπορούν με αυτό να γίνονται παραλαβές κρατουμένων, αλλά σε κάθε περίπτωση η ουσία δεν αλλάζει.

Και η ουσία είναι ότι στα κρατητήρια η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή των φυλακών και αυτή καυτηρίαζε και ορθώς η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποσκοπούσαν στην διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τονίζουν: «Είναι γνωστό σε όλους μας και περισσότερο στους κρατουμένους μας ο μεγάλος αγώνας που κάνουμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.

Σκοπός μας με τις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν ήταν η τιμωρία των κρατουμένων ούτε των Αστυνομικών οργάνων.

Πιστεύουμε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων θα έπρεπε να είναι στο πλευρό μας όπως στο πλευρό κάθε εργαζόμενου και όχι να μας πιέζουν οι Αστυνομικοί υπάλληλοι να σπάσουμε την απεργία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ