Πόσο εθισμένοι είμαστε στα smartphones

IFON

IFONΤο σίγουρο είναι ότι τα smarphones και γενικότερα τα κινητά τηλέφωνα έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Δεν μας κρατούν σε επαφή μόνο με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, αλλά πλέον μας δίνουν οδηγίες στην οδήγηση και μας αφήνουν να σερφάρουμε στο διαδίκτυο όπου κι αν είμαστε. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα φαινόμενα εθισμού που παρατηρούνται.

Για παράδειγμα, μία πρόσφατη έρευνα του Gazelle.com αποκαλύπτει ότι το 15% των κατόχων smartphones προτιμούν να περάσουν ένα σαββατοκύριακο χωρίς σεξ παρά να αποχωριστούν το iPhone τους για λίγες ημέρες.

Μάλιστα, το 4% δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει το iPhone του κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ το 65% παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς το smartphone του.

Επίσης, το 40% των ερωτώμενων απάντησε ότι αν μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα στον καφέ και το smartphone, θα προτιμούσε να αποχωριστεί τον καφέ.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο OnlineColleges δείχνει ότι μάλλον είμαστε περισσότερο από το φυσιολογικό «κολλημένοι» πάνω στις συσκευές και παράλληλα παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους τις προτιμούμε και τις χρησιμοποιούμε.

Βέβαια, είτε εθισμένοι είτε απλώς ενθουσιασμένοι με τα smartphones μας κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων. Η Motorola άνοιξε το χορό το 1983 με ένα κινητό που είχε το μέγεθος ενός τούβλου…

ΠΗΓΗ: techit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ