Σκρέκας: Οριζόντια επιδότηση για όλους στο ρεύμα τον Ιούλιο

skrekas

«Οριζόντια» επιδότηση σε όλα τα νοικοκυριά τον Ιούλιο, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης κατά της ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε:

Οριζόντια κάλυψη όλων των κατοικιών, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, και χωρίς όριο κατανάλωσης ενέργειας. Οι επιδοτήσεις ανέρχονται σε 722 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 300 εκατ.

Επιδοτείται με 200 ευρώ η μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές και με 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου.

Παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να γνωρίζουν τα τιμολόγια κάθε παρόχου ενέργειας καθώς αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι πάροχοι υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές τους για τους μεθεπόμενους λογαριασμούς. Οι πολίτες θα μπορούν να αλλάζουν εταιρία χωρίς χρέωση.

Αυξάνεται η επιδότηση στους εμπορικούς καταναλωτές με 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στα αγροτικά τιμολόγια δίνεται επιδότηση 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Power Pass: Έως τις 15 Ιουλίου οι πληρωμές

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκουράς, μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ.

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ