Σκουρλέτης: Σε έκτακτη ανάγκη η Κρυοπηγή!

Την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης ο οποίος  επισκέφθηκε την περιοχή ως πρώτο σταθμό της  διήμερης   παρουσίας του στην Πρέβεζα.

Ο κ.Σκουρλέτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή  Κωσταντίνο Μπάρκα, τον Δήμαρχο  Χρήστο Μπαϊλη , τους αντιδημάρχους Κωσταντίνο Ματέρη και Ευάγγελο Γιαννουλάτο , τον πρόεδρο της Κρυοπηγής Νίκο  Ντελή , εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκων της περιοχής  πήγε στα σημεία της κατολίσθησης προκειμένου  να διαπιστώσει από  κοντά το μέγεθος του προβλήματος το οποίο   εμφανίστηκε από  τα τέλη Μαρτίου και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα.

Λίγο αργότερα μιλώντας προς τους εκπροσώπους των φορέων  και  τους κατοίκους ανακοίνωσε ότι  η έκτακτη ανάγκη θα  έχει αναδρομική ισχύ από τις 27 Απριλίου και θα διαρκέσει για 4 μήνες έτσι ώστε να δρομολογηθούν  οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις αποζημιώσεις  που  δικαιούνται να λάβουν οι κάτοικοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών  ενημερώθηκε για το φαινόμενο τόσο από τον προιστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας του ΙΓΜΕ Ευάγγελο Νικολάου όσο και από τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη αλλά και τους κατοίκους της  Κρυοπηγής οι οποίοι  τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουν εκατοντάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα να  παρασύρονται  από τεράστιους χωμάτινους όγκους με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την αγροτική οικονομία  της περιοχής.

Όλοι τους  μίλησαν για ένα πρωτοφανές φαινόμενο  ζητώντας  από τον Υπουργό την κήρυξη του χωριού σε έκτακτη ανάγκη έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες  για  τις αποζημιώσεις αλλά και την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος   κ.Μπαϊλης έθεσε υπόψη του υπουργού και τα γενικότερα προβλήματα που  άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο Πρέβεζας  με την εκτίμηση  του κόστους αποκατάστασης να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ