Σκουπίδια, συμφέροντα και σκοπιμότητες

Συμφέροντα και προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Σπύρος Κωνσταντόπουλος πίσω από την «έκρηξη» του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, θέμα που αναδείχθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. (Δείτε αναλυτικά εδώ)

Ο κ. Κωνσταντόπουλος επανέρχεται στο θέμα με γραπτή ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα αποτελεί ένα συλλογικό όργανο, το οποίο αποφασίζει με ψηφοφορία.

Θυμίζει δε στον δήμαρχο Ιωαννίνων ότι η διαχείριση απορριμμάτων δεν απασχόλησε ουσιαστικά τον Δήμο Ιωαννιτών και ότι ο ίδιος, στη θητεία του ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, συνυπέγραφε προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια, ώστε αυτή να έχει σήμερα την καθολική διαχείριση.

«Ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε πως θέλει να έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων πράγμα αξιοσημείωτο, που δημιουργεί ερωτήματα», αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ο πρόεδρος του Φορέα θυμίζει ότι είχαν προηγηθεί τρεις συναντήσεις των δημάρχων της Ηπείρου, με αντικείμενο την διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς όμως να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

«Όσον αφορά περί παραιτήσεως μου έπειτα από καταγγελία του Δημάρχου φαίνεται ξεκάθαρα πως θίγονται συμφέροντα (βγες εσύ να μπω εγώ), με μικροπολιτικά στοιχεία από τον Δήμαρχο με φόντο προεκλογικές κινήσεις κάτι που δε με αγγίζει προσωπικά τόσο εμένα όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα.

Αντιθέτως καταγγέλλω τον Δήμαρχο για την αδιαφορία που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, τις τρεις άκαρπες συνελεύσεις των δημάρχων και την απαράδεκτη νοοτροπία πως ¨ρίξε τις ευθύνες αλλού και βλέπουμε¨.

Κλείνοντας επισημαίνω πως σημασία δεν έχει ποιος διαπιστευμένος φορέας θα ¨βγάλει¨ έναν διαγωνισμό αλλά ποια τα οφέλη από την υλοποίηση ενός διαγωνισμού με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο συμφέρον των πολιτών», καταλήγει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ