Σκοντάφτει η μεταφορά του Κλειστού από το Ελληνικό στα Γιάννινα

elliniko kleisto

Δύο χρόνια μετά την πρώτη ανακοίνωση για μεταφορά του Κλειστού γηπέδου από το Ελληνικό στα Γιάννινα το όλο εγχείρημα βαίνει προς ματαίωση.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη μεταφορά του Κλειστού μπάσκετ που είχε χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια οι φιλοδοξίες περιορίστηκαν στο Κλειστό της ξιφασκίας.

Σήμερα μάλλον οι σχεδιασμοί οδηγούνται προς οριστικό ναυάγιο καθώς αφενός δεν υπήρξε έγκαιρα η πολιτική βούληση, αφετέρου ο χρόνος για οριστικές αποφάσεις είναι ασφυκτικός.

Όλες οι εγκαταστάσεις βρίσκονται πλέον στην ευθύνη της εταιρίας που έχει αναλάβει τα έργα στο Ελληνικό. Στην περιοχή μάλιστα το ξήλωμα έχει ξεκινήσει.

Οι αθλητικοί χώροι απέχουν πολύ από αυτό που ήταν το 2004 και λίγα χρόνια μετά και οι φθορές που έχουν υποστεί είναι τεράστιες. Σημειώνεται ότι το Κλειστό της ξιφασκίας είχε μετατραπεί μέχρι και το τέλος καλοκαιριού σε εμβολιαστικό κέντρο.

Το κόστος για την αποσυναρμολόγηση, την μεταφορά και τη συναρμολόγηση δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα. Φαίνεται όμως ότι είναι εξαιρετικά υψηλό και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αναληφθεί από την πολιτεία.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να απομακρυνθούν από τον χώρο του Ελληνικού μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει περιθώριο σχεδόν ενός μήνα να λάβει τις οριστικές αποφάσεις και να πράξει ανάλογα.

Κυρίως θα πρέπει να μετρήσει το κόστος του εγχειρήματος και την λειτουργικότητα των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Από κει και πέρα έχει και όλη την ευθύνη για την περιπέτεια δύο ετών.

Σε κυβερνητικό  επίπεδο αυτός που εκτίθεται είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος είχε δώσει τις σχετικές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για την μεταφορά του Κλειστού στα Γιάννινα κάτι που δεν έγινε στον χρόνο που έπρεπε και όπως δείχνουν τα πράγματα δύσκολα τελικά θα γίνει στον χρόνο που απομένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ